Тримаємо форму правильно: як залишатись молодим в будь-якому віці

Тримаємо форму правильно: як залишатись молодим в будь-якому віці

Весна - період, коли хочеться щось змінювати. Саме час піти до тренажерного залу і позбутися кількох зайвих кілограмів, набраних за час гучних зимових свят, вибрати необхідний режим харчування і почати будувати справжнє спортивне тіло. Однак тут головне - не втратити мотивацію та бажання займатись своєю фізичною формою.

Часто буває так, що перший тиждень активно дотримуєшся дієти, бігаєш зранку, ходиш до тренажерного залу, але потім рутина і робота втягують до попереднього стану, і більше нічого не хочеться. Починаєш себе шкодувати і спокушаєшся на привабливі солодкі смаколики чи ароматний фастфуд. А вони внаслідок чого проявляють себе навколо талії зовсім неапетитним "рятувальним колом". Аби не було таких зривів, необхідно чітко усвідомити, що саме ти хочеш від себе: яким хочеш себе бачити за місяць, пів року, рік? Намалюй цю картинку у себе в голові, а далі починай діяти. Пообіцяй собі, що станеш таким, яким хочеш бути, однак за умови, що будеш дотримуватися певних правил.

Для початку: режим харчування. Часто приходиш пізно з роботи і розумієш, що не їв цілий день, а поруч так гарно пахне копченим м'ясом зі смаженою картопелькою Слідкуй за своїм харчуванням. Це тобі скаже кожен фітнес-тренер. Прийомів їжі повинно бути мінімум 3. Давно відоме правило: їсти варто часто і малими порціями, найкраще - 5 разів на день: сніданок, ланч, обід, підвечірок, вечеря. Так твій організм краще перетравлюватиме їжу, і вона максимально засвоїться. Почни день зі склянки води - це активізує обмінні процеси в організмі і підготує його до активного травлення. Щодо самої програми харчування слід порадитися зі спеціалістом, який підбере тобі необхідний раціон та кількість калорій за день. Часто в інтернет-джерелах можна зустріти: "Худнемо за 5 днів на 5 кг!" або "Супердієта за 7 днів". Звучить дуже заманливо, але, якщо керуватись здоровим глуздом, така "дієта" ні до чого доброго не призведе. По-перше, це надто виснажує весь організм, а, по-друге, буквально через тиждень можна набрати вдвічі більше, ніж позбутися. Чому так відбувається? Спочатку ми не даємо нашому організмові необхідних поживних речовин у необхідній кількості, а потім, коли нарешті "дієта" завершується, організм вдвічі більше починає відкладати будь-які "погрішності": солоденький пончик, пару смачних цукерок, апетитний хот-дог і таке інше. Отже, вага набирається дуже швидко. Тому варто добре подумати, перш ніж вибирати подібний спосіб харчування. Взагалі сенс дієти не в тому, щоб чогось не їсти, а в тому, щоб їсти правильно.

Звісно, аби схуднути і водночас тримати себе у формі, необхідно займатись і фізичною активністю - це корисно не лише для спалювання жирів, але й для власного загального тонусу. Найкраще записатись до тренажерного залу, де ти цілеспрямовано будеш працювати над певними групами м'язів, збільшувати навантаження, чергувати кардіо- і силові тренування. Все це змусить твій організм працювати краще та ефективніше, а порція бадьорості та гарного настрою буде у подарунок! Почни прямо зараз: не чекай понеділка чи гарної погоди. Пам'ятай, що зміни почнуться лише тоді, коли ти сам насправді цього захочеш. Дізнайся, які спортзали є поруч з твоїм будинком чи роботою, встанови графік тренувань, порадься щодо свого харчування з тренером, придбай нарешті абонемент і не чекай, коли настане кращий момент. Або почни займатись вдома, однак для цього потрібна самодисципліна, аби не пропускати тренувань. Ти можеш займатись звичайними фізичними вправами або ж використовувати спеціальне спортивне знаряддя, яке не займатиме багато місця. Для прикладу, велотренажери, степпери, спінбайки. Все це можна знайти в компанії Нop-sport, яка вже понад 15 років спеціалізується на спортивному обладнанні і робить його максимально зручним та ефективним для тренувань.

Досягай найкращих результатів і будь завжди у формі!